Ga naar de inhoud

Wat zijn mijn doelen in 2023?

  • door
mijn doelen 2023 - strategieën om meer boeken te verkopen - verdienen kobo plus schrijver

Beetje laat, denk je waarschijnlijk, om pas in maart de doelen voor 2023 te delen. Maar het is nog geen maand geleden dat alle resultaten van 2022 binnen waren. Doelen voor een jaar beslis ik altijd op basis van, onder andere, de resultaten van het jaar ervoor. Begin december wilde ik al een begin maken, maar toen had ik nog niet eens alle resultaten van oktober binnen. Beetje lastig, om alvast doelen te formuleren als je pas van driekwart jaar de informatie hebt…

Mijn doelen voor 2023

Drie e-books uitgeven

Drie e-books uitgeven – dit doel heb ik aan het begin van dit jaar gesteld. Of ik dat ga halen? Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Ik had plannen voor een nieuwe serie, maar die plannen heb ik compleet aan de kant geschoven toen ik een idee kreeg voor een nieuwe kerstserie! Het doel is natuurlijk om die af te krijgen voor Kerstmis, maar waar het eerst ontzettend snel ging, is mijn motivatie nu ver te zoeken.

Omzetdoelen

Mijn omzetdoel voor dit jaar is om meer omzet te halen dan in 2022. Of dat gaat lukken? Ook dat zou ik niet weten. Het is lastig om te bepalen wat de (maandelijkse) omzetdoelen zijn. Als maandelijkse doelen heb ik nu gesteld dat ik elke maand wat meer omzet heb dan in dezelfde maand in 2022. Gaat dit lukken? Geen idee, want ik heb op dit moment nog niet eens alle resultaten van januari binnen.

En hoe ik dit ga doen? Ook daar heb ik geen idee van. Eigenlijk doe ik vrij weinig aan promotie, maar om mijn omzet echt te verhogen zou ik daar toch eens wat aandacht aan moeten besteden. E-mailmarketing, advertenties, nieuwe verkoopstrategieën, andere manieren? Tijd om daar iets mee te gaan doen!

Wat ik dit jaar in elk geval wil gaan doen, naar aanleiding van de eerdere strategieën die ik heb geprobeerd, is om meerdere strategieën te proberen en te testen welke het beste werkt. Ik ben heel benieuwd wat daaruit gaat komen.

Doelen

Dus, wat zijn mijn doelen (als schrijver) voor 2023?

  • Meer omzet dan in 2022
  • Drie e-books uitgeven (minimaal)
  • Verschillende strategieën proberen