Ga naar de inhoud

Boek schrijven in mijn (vierde) zwangerschapsverlof

  • door
boek schrijven tijdens zwangerschapsverlof - boek schrijven tijdens verlof

Afgelopen maanden was ik voor de vierde keer met zwangerschapsverlof. Is het me gelukt om een boek te schrijven?

Eerder lukte het me

Tijdens mijn eerste zwangerschapsverlof schreef ik het boek Zomerliefde – dat pas enkele jaren daarna verscheen, omdat de rest van de serie nog geschreven moest worden.

In het verlof van mijn tweede kindje schreef ik het tweede deel ongeveer voor de helft.

Tijdens het verlof van mijn derde kindje is het niet gelukt om een boek te schrijven

Mijn vierde zwangerschapsverlof

Een maand na de geboorte van mijn vierde kindje verscheen de gehele kerstserie! En nee, ik heb niet heel die serie tijdens mijn verlof geschreven. Wel schreef ik in die periode het grootste deel van de verhalen van deel 2 en deel 3. Ook werden de boeken gecorrigeerd en het publiceren van de boeken kostte me ook tijd; het gaat niet alleen om het uploaden, maar ook om het in orde maken van de laatste pagina’s van het boek waarin ik verwijs naar andere boeken. Ook om het kiezen van de fragmenten die online gratis te lezen zijn. Om de websitepagina voor elk boek te maken en een seriepagina.

Is het gelukt?

Al met al denk ik dat je wel kan zeggen dat het gelukt is. Ik schreef het grootste deel van het tweede en derde boek uit de serie en ik heb de serie gepubliceerd, waar stiekem ook veel tijd in zit. Best knap van mezelf dat dat is gelukt met niet alleen een pasgeboren baby, maar ook met drie andere kinderen.

En nu?

Nu ga ik verder met de volgende serie! De plannen zijn er al, maar het zal nog even duren voordat de boeken ook daadwerkelijk verschijnen. Of dat dit jaar nog gaat gebeuren? Dat durf ik niet te zeggen, maar ik hoop natuurlijk van wel!