Ga naar de inhoud

Door jou

Na vier jaar samenwonen in een studentenhuis nemen zes vriendinnen afscheid. Iedereen gaat zijn eigen weg, maar ze spreken elkaar nog regelmatig. Waar gaan ze wonen? Ontmoeten ze allemaal de partner van hun dromen? Hoe gaan hun levens verder, en houden ze het contact met elkaar?

Floor is he-le-maal klaar met haar leventje in Nederland. Al haar vriendinnen hebben hun leven op orde. Als Floor geen contractverlenging krijgt op haar werk, besluit ze om haar leven om te gooien. Na het overlijden van haar oudtante heeft Floor een huis in Frankrijk geërfd. Dit is haar kans!

Gewapend met de sleutel van de woning en de Franstalige eigendomspapieren vertrekt Floor in haar autootje naar het zuiden. Ze heeft haar appartementje opgezegd – ze heeft immers woonruimte in Frankrijk, en bovendien heeft ze er geen geld meer voor.

Floors teleurstelling is groot wanneer het huis niet de gedroomde villa is, maar een onbewoonbare bouwval. Ook de dorpsbewoners zijn niet blij met Floor. Lukt het Floor om zonder kennis van de Franse taal, maar met hulp van haar vriendinnen, het huis op te knappen, of kan ze het beter verkopen?

Als er iets is waar Guusje een hekel aan heeft, vooral sinds ze op zichzelf woont, dan is het koken. Haar vriendinnen vinden het dan ook hilarisch als Guusje voor haar werk op groepsreis moet waar ze zich gaan verdiepen in de Italiaanse keuken.

Aangezien Guusjes favoriete (Italiaanse) maaltijden kant-en-klaar uit de supermarkt komen en ze nauwelijks een ei kan bakken, heeft Guusje nog veel te leren. Gelukkig mag ze samenwerken met Paul, een chefkok die haar maar al te graag wil leren hoe ze een fatsoenlijke Italiaanse maaltijd kan bereiden. Guusje en Paul kunnen het wel erg goed vinden samen, maar is Paul niet vergeten iets aan Guusje te vertellen?

Eigenlijk heeft Madison altijd pech, of het nu om de liefde gaat of om haar werk. Na meerdere mislukte relaties weet Madison het zeker; voorlopig geen mannen voor haar. Als ze op een bruiloft Jasper ontmoet, blijft ze erbij dat ze minstens zes maanden vrijgezel wil blijven.

Jaspers interesse in Madison is overduidelijk. Ondanks Jaspers pogingen om Madison voor hem te winnen, is Madison niet te overtuigen. Jasper geeft het op. Madisons koppigheid drijft hen uit elkaar en hoe leuk ze Jasper ook vindt, Madison wil er niets van weten.

Dan maakt Madison dankzij een van haar vriendinnen kans op – eindelijk – een leuke baan. Maar maakt ze ook nog kans bij Jasper?

Jarenlang draaide het leven van Rosalinde maar om één ding: haar werk. Ze had nauwelijks meer contact met haar familie en haar vriendinnen heeft ze al jaren niet meer gesproken – kan je het dan nog wel vriendinnen noemen? Als iemand anders de promotie krijgt waar Rosalinde zo hard voor gewerkt heeft neemt Rosalinde een ingrijpend besluit: ze stopt ermee.

Rosalindes leven verandert als ze een tijdelijk baantje aanneemt in een dorp waar ze, vooral dankzij haar mantelpakjes, duidelijk niet thuishoort. Ze begint echter steeds meer te wennen in het eerst zo onbekende dorp. Ze maakt nieuwe vrienden, maar belangrijker nog; ze geniet van haar leven.

In het dorp neemt ze de tijd om erachter te komen wat ze wil doen de rest van haar leven. Wat wil ze doen om gelukkig te worden? Want behalve dat Rosalinde in het dorp niet op elke straathoek haar dagelijkse ochtendkoffie kan kopen, blijkt het leven in een dorp zo slecht nog niet… 

Ilse heeft eindelijk haar leven op orde. Ze is dolgelukkig met haar verloofde Bram en haar zoontje Jace. Ilse heeft een leuke baan, Bram en zij hebben een huis gekocht en ze zijn hun bruiloft aan het plannen.

Niet alleen Bram weet dat Ilse geheimen heeft, ook haar vriendinnen weten dat. Ilse heeft altijd al geweten dat haar grootste geheim ooit uit zou komen, maar nu ze eindelijk geniet van haar leven zit ze daar niet op te wachten…

Toch is het moment aangebroken dat Ilses geheimen uit gaan komen, want het weerzien van oude bekenden zorgt ervoor dat Ilse het niet langer verborgen kan houden. Zouden haar vriendinnen en Bram er na al die jaren – eindelijk – achter komen hoe het zit met de vader van Jace? En kunnen Bram en Ilse, als Ilses grootste geheim uitkomt, nog wel bij elkaar blijven?

Het is bijna vijf jaar geleden dat Sara vertrok voor een baan in het buitenland en ze Lex, zonder afscheid, alleen achterliet. Maar nu is Sara terug. Terug in de plaats waar niet alleen haar familieleden wonen, maar ook Lex en zijn vrienden. De plaats waar de beste vriend van Lex een café heeft waar Sara regelmatig te vinden is.

Als Sara Lex tegenkomt weet ze dat ze hem ontzettend gemist heeft en hoewel ze nog steeds gevoelens voor hem heeft, doet ze daar niets mee. Ook Lex wil niets van Sara weten. Hij heeft het Sara nooit vergeven dat ze is vertrokken en is ook niet van plan dat ooit te doen. Ondanks dat hij altijd van haar is blijven houden, zou hij zijn zwangere vriendin nooit in de steek laten.

Sara moet keuzes maken. Gaat ze terug naar het buitenland, of gaat ze reizen? Of is het voor Sara tijd om, net als haar vriendinnen, eindelijk te beginnen aan het burgerlijke leven?