Ga naar de inhoud

Wanneer kun je het beste een nieuw boek op Kobo Plus zetten?

  • door
meest gelezen via kobo plus - nieuw boek op kobo plus - categorie kobo

Eerder schreef ik een blog over de inkomsten van Kobo Plus; in welke maand werd er het meest gelezen en wanneer verdiende ik daar het meeste mee? De conclusie was dat ik in de maanden juli, augustus, november en december het meest verdiende met Kobo Plus, en dat in de eerste vier maanden van het jaar de minste omzet binnenkwam. Wanneer publiceer ik dan een nieuw boek op Kobo Plus?

Meer uitleg over Kobo Plus? Lees: Wat is Kobo Plus en hoe verdien je met Kobo Plus als schrijver?

In welke maand verdien je het meest per gelezen minuut?

Sinds april 2019 krijg je uitbetaald per 300 gelezen minuten. Hoe het daarvoor was weet ik eerlijk gezegd niet eens meer, maar ook toen verdiende ik aan Kobo Plus. Het hoogste bedrag per gelezen minuut ontvang je echt in de maanden september tot en met december (en ook in februari en maart is dat bedrag nog redelijk hoog). Juli en augustus (en juni vaak ook) zijn de maanden waarin je per gelezen minuut het minst verdient.

Wanneer zet ik een nieuw boek op Kobo Plus?

Als je boek in februari af is, dan zou ik zeker niet wachten tot het september is om je boek op Kobo Plus te publiceren. In het half jaar dat je boek er niet op staat, loop je namelijk veel lezers en daardoor inkomsten mis. Als je het (beter) kunt plannen, dan zou ik het boek (begin) september uitgeven. Als jouw boek (bijvoorbeeld) in de eerste uitgegeven maand een X aantal minuten gelezen wordt door jouw grootste fans, dan verdien je daar liever bijna € 200 mee dan nog geen € 125, toch?

De bedoeling was om mijn kerstserie in september uit te geven, ook via Kobo Plus. Helaas is me dat niet gelukt. Uiteindelijk werd 1 november voor mezelf het doel, omdat ook 1 oktober niet haalbaar bleek. Ik weet dat in de laatste maanden van het jaar het bedrag per gelezen minuut het hoogst is (en ook in januari is het in elk geval hoger dan in de zomermaanden). Daardoor weet ik ook dat ik meer ga verdienen met Kobo Plus dan als ik de serie bijvoorbeeld pas met Kerstmis uit zou geven.

Dus, ben jij van plan om volgend jaar een nieuw boek uit te geven via Kobo Plus? Dan is dit zeker iets om rekening mee te houden!