Ga naar de inhoud

Waarom Dorpsliefde in juni weer gratis is

  • door
nieuw boek dorpsliefde - weer gratis

Ja, je leest het goed; vanaf 1 juni is Dorpsliefde weer gratis beschikbaar – maar alleen in die maand. Dorpsliefde is het vierde deel in de serie ‘Door jou’. Waarom is dit boek komende maand gratis?

Strategieën proberen

Eerder liet ik al weten dat ik dit jaar nieuwe strategieën wilde proberen om erachter te komen op welke manier je (eenvoudig) meer e-books kunt verkopen. Vorig jaar was in de hele maand juni Dorpsliefde gratis verkrijgbaar, omdat ik wilde weten wat dat met de verkopen van de rest van de serie zou doen.

Tja, laten we zeggen dat vorig jaar juni niet de ideale periode was. Deel vijf en zes waren toen nog niet verschenen, en een maand is eigenlijk te kort om conclusies te kunnen trekken. Sinds eind vorig jaar zijn deel vijf en zes wél verkrijgbaar, en daarom wil ik deze strategie opnieuw toepassen. Ik heb ervoor gekozen om het alleen in de maand juni te doen, zodat ik de resultaten gemakkelijker kan vergelijken met de resultaten van vorig jaar. Ik ben benieuwd wat de uitkomsten gaan zijn! (Maar aangezien bij Draft2Digital het tot ruim zes weken na het eind van een maand duurt voordat alle resultaten bekend zijn, verwacht ik pas eind augustus met jullie te kunnen delen wat de actie in juni heeft gedaan.)

Ook een ander boek gratis komende maand

Afgelopen winter had ik Tussen geld en liefde en Ergens schijnt de zon allebei tijdelijk gratis gemaakt om te kijken wat dat zou doen met de verkopen van andere boeken en de inkomsten via Kobo Plus. Helaas merkte ik daarin geen verschil.

Daarom heb ik nu voor een ander boek gekozen: Zomer vol liefde! Niet alleen omdat de zomer eraan komt en het me wel toepasselijk leek om een zomers boek te kiezen, maar ook omdat het een ander boek is. Niet qua genre, want vrijwel alles wat ik schrijf valt in hetzelfde genre. Maar wel qua prijs en lengte! Tussen geld en liefde en Ergens schijnt de zon kosten € 0,99 en hebben 28.000 en 15.000 woorden. Zomer vol liefde daarentegen kost normaal gesproken € 4,99 en heeft bijna 110.000 woorden!

In juni is dus niet alleen Dorpsliefde weer gratis, maar is ook Zomer vol liefde gratis verkrijgbaar! Wat denken jullie? Wat voor resultaten gaat dit opleveren?

Meer weten over de strategieën die ik gebruik (of geprobeerd heb)?