Ga naar de inhoud

Waar verdien je als schrijver het meest? Mijn inkomsten als schrijver

  • door
inkomsten schrijver

Ik krijg weleens de vraag wat ik verdien met mijn e-books. Wat zijn mijn inkomsten als schrijver? Exacte bedragen zal ik hier niet noemen, maar ik kan aangeven dat er ontzettend veel verschil in zit per maand. De ene maand zijn de inkomsten (veel) hoger dan een andere maand.

Als schrijfster vraag ik me altijd af waar lezers hun e-books kopen en hoe ze die boeken lezen. Zelf lees ik e-books voornamelijk via Kobo Plus. Het abonnement kost me € 9,99 per maand, maar dat haal ik er wel uit (als ik tenminste naar een heel jaar kijk, want in sommige maanden lees ik niets, en in andere maanden ontzettend veel…). De e-books lees ik meestal op mijn telefoon. Ik weet dat veel mensen het scherm van hun telefoon te klein vinden om boeken te lezen, maar ik vind dat het fijnst omdat ik die altijd bij de hand heb.

Leesmogelijkheden

Er zijn genoeg mogelijkheden om e-books te lezen. Er zijn e-readers en tablets, maar ook op je telefoon of laptop/computer kun je e-books lezen.

Waar verdienen schrijvers het meest?

Natuurlijk kan ik op bovenstaande vraag geen concreet antwoord geven, maar ik kan je wel laten weten waar mijn e-books het meest verkocht worden en op welk platform ik dus het meest verdien!

Voor het overzicht heb ik gekeken naar mijn inkomsten als schrijver van januari 2022 tot nu toe. In het diagram kun je zien hoeveel procent van mijn inkomsten van welk platform komt.

Het is duidelijk; ruim driekwart van mijn inkomsten als schrijver verdien ik via Kobo Plus. Daarnaast verdien ik ook goed via Kobo/Bol.com en iBooks. De overige online winkels, inclusief Amazon en Google, leveren me vrij weinig op.

 

Voor de lezers: Waar koop jij je e-books en op wat voor apparaat lees je ze?

En voor de schrijvers: Via welk platform verkoop jij de meeste e-books?

Meer lezen over je inkomsten als schrijver?