Ga naar de inhoud

Je e-book verkopen op Bol.com

  • door
je e-book verkopen op bol.com - e-books eigen website

De afgelopen jaren heb ik veel ervaringen meegekregen van schrijvers die hun e-book probeerden te verkopen op Bol.com. Want hoe moet dat eigenlijk? De ene schrijver meldde zich aan als verkoper, maar kreeg te horen dat er via dat account geen e-books verkocht konden worden. Een ander wilde het via Brave New Books proberen, maar hield er veel te weinig aan over. Kun je gemakkelijk je e-book verkopen op Bol.com? Jazeker! Alleen dat doe je niet via Bol.com zelf! 😉

E-book verkopen op Bol.com

Als je je eigen e-book wilt verkopen op Bol.com, is het logisch dat je daar naar gaat zoeken – maar dat moet je dus niet doen! Kobo en Bol.com hebben een samenwerking (al weet ik nog steeds niet hoe dit precies in elkaar zit), wat betekent dat je e-book bij publicatie via Kobo óók op Bol.com verschijnt! Dus wil je je e-book verkopen op Bol.com? Publiceer het dan via Kobo!

E-book publiceren via Kobo

Via Kobo Writing Life kun je zelf eenvoudig je e-book uitgeven. Na het aanmaken van een account kun je zelf je e-book publiceren. Naast het manuscript heb je natuurlijk een voorpagina en een flaptekst nodig, maar er is nog meer waar je van tevoren over na moet denken! Wat wordt bijvoorbeeld de prijs van je e-book? En wil je het wel of niet beschikbaar maken via Kobo Plus? In welke categorieën wil je dat je e-book komt te staan?

Nadat je alle gegevens hebt ingevuld en de juiste documenten hebt geüpload, verschijnt je e-book binnen 72 uur op Kobo! Ook zou het binnen drie dagen op Bol.com moeten staan, maar uit ervaring weet ik dat dat niet altijd zo is. Staat je boek na drie dagen niet op Bol.com? Neem dan gerust contact op met de helpdesk van Kobo – in de meeste gevallen is er iets niet goed gekoppeld tussen Kobo en Bol.com, en zullen zij ervoor zorgen dat je boek wel op Bol.com beschikbaar wordt!

Een laatste tip

Wil je weten hoe je boek er in het echt uitziet, als je het verkoopt via Kobo en Bol.com? Als je e-book verkrijgbaar is via Kobo Plus (bij al mijn e-books is dat het geval), neem dan zelf ook een abonnement! Op die manier kun je het beste checken of bijvoorbeeld de lay-out van het boek echt goed overkomt.

Dankzij dit abonnement ben ik er een keer achter gekomen dat de inhoudsopgave niet klopte, omdat ik de hoofdstuktitels geen goede opmaak had gegeven. En kwam ik erachter dat witregels tussen paragrafen niet zichtbaar waren, waardoor stukken onduidelijk werden. Gelukkig heb ik dit allemaal eenvoudig aan kunnen passen!

Meer weten over het uitgeven van je eigen e-books?