Ga naar de inhoud

Hoe ik mijn eigen e-books uitgeef

  • door
Draft2digital - zelf je boek uitgeven via draft2digital

Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik dat heb gedaan, mijn eigen boeken uitgegeven. Toen ik eenmaal wist hoe dat moest, was het niet meer zo moeilijk. Het is een stuk moeilijker om een boek te schrijven! Dat kan namelijk ontzettend lang duren. Is het verhaal af? Dan is het – nadat het is herschreven en gecorrigeerd – soms al binnen 24 uur beschikbaar op bijvoorbeeld Kobo en Amazon.

Mijn e-books zijn via meerdere websites te koop, maar als het gaat om het publiceren van mijn e-books heb ik twee voorkeurwebsites, namelijk Draft2Digital en Kobo!

Een e-book uitgeven via Draft2Digital

Draft2digitalVia Draft2Digital komt je e-book bijvoorbeeld op iBooks (van Apple) te staan. Je hebt een account nodig bij Draft2Digital om daar een e-book te kunnen publiceren. Hoewel alles in het Engels is, gaat alles stap voor stap en is het niet zo moeilijk om zelf een boek uit  te geven. Bij het publiceren van een boek vul je alle gegevens in (titel, auteur, genre(s)) en upload je je manuscript en de voorpagina. Daarna kun je je manuscript inzien zoals het wordt weergegeven in verschillende bestanden. Je kunt zelf aangeven welke prijs je e-book heeft. Elke dag wordt er geüpdatet hoeveel e-books er verkocht zijn en kun je zien wat je verwachte inkomsten zijn. Je hoeft er zelf niets meer voor te doen!

Een e-book uitgeven via Kobo

Als je je boek uitgeeft via Kobo dan wordt je boek niet alleen gepubliceerd op Kobo, maar ook op Bol.com! Daarnaast kun je ervoor kiezen dat je boeken “gratis” gelezen kunnen worden door Kobo Plus-abonnees. Je boeken zijn dan gratis, maar deze abonnees betalen natuurlijk wel maandelijks voor hun abonnement. Je krijgt daarvoor dus gewoon betaald, afhankelijk van hoeveel minuten je boeken gelezen zijn.

Net als bij Draft2Digital heb je een account nodig, en daarna wijst het zich vanzelf!

Mijn e-books verkoop ik niet via mijn eigen website, omdat dat voor mij veel minder zou opleveren. (Ik zou bijvoorbeeld voor elke banktransactie € 0,25 aan de betaalprovider moeten afstaan, dan houd ik maar weinig over als iemand een boek van € 0,99 koopt.) Daarnaast zou ik niet weten hoe ik het dan op kan sturen naar iemand in verschillende bestandsformaten (zodat het e-book bijvoorbeeld op een Kindle-e-reader of juist op een Kobo-e-reader te lezen is.) Ik heb eerlijk gezegd geen tijd en/of geen zin om dat uit te zoeken: ik houd me liever bezig met het schrijven van nieuwe boeken!

Heb je nog vragen over het uitgeven van je eigen e-book? Stuur me dan gerust een berichtje via lentheleeuwenberg@hotmail.com!

Meer weten over het uitgeven van je eigen e-books?