Ga naar de inhoud

Hoe gaat het met mijn doelen?

  • door
mijn doelen 2023 - strategieën om meer boeken te verkopen - verdienen kobo plus schrijver

In maart deelde ik (eindelijk, want toen waren alle resultaten van 2022 pas bekend) mijn doelen voor 2023. Hoe gaat het met mijn doelen?

Drie e-books uitgeven

Al aan het begin van dit jaar stelde ik als doel om dit jaar drie nieuwe e-books uit te geven – al wist ik nog niet welke verhalen. Daarna kwam er een idee voor een kerstserie waar ik in eerste instantie fanatiek mee aan de slag ben gegaan. En er zijn drie boeken af! Maar dat zijn niet de eerste drie… Bovendien moeten ze nog herschreven én gecorrigeerd worden. Dus: boek 1, boek 4 en boek 5 zijn voor de eerste keer geschreven. Aan boek 2 en 3 moet ik nog even verder schrijven… Het doel is wel om de kerstserie dit jaar nog uit te geven!

Omzetdoelen

Dit doel kon ik pas in maart vaststellen, want pas op dat moment was de omzet van 2022 bekend. In 2023 wil ik graag meer verdienen met mijn boeken dan in 2022. De eerste vier maanden van 2023 was de omzet ongeveer gelijk, ten opzichte van 2022 – de ene maand was het wat meer, de andere maand wat minder. In mei 2023 was de omzet iets hoger en in juni was de omzet (gelukkig) flink hoger! (Zou dat komen door het boek Zomer vol liefde dat die maand gratis verkrijgbaar was?) Tot nu toe lijkt het dus de goede kant op te gaan.

Strategieën uitproberen en promotie

De afgelopen maanden heb ik al verschillende strategieën geprobeerd. Zo maakte ik enkele boeken (Tussen geld en liefde, Ergens schijnt de zon, Dorpsliefde en Zomer vol liefde) tijdelijk gratis – en bleek het voor het ene boek veel beter te werken dan voor een ander boek. Ook heb ik inmiddels ingesteld dat er bij het aanvragen van een van de gratis boeken automatisch een e-mail wordt gestuurd – heel fijn dat ik dat niet meer handmatig hoef te doen! Dankzij het automatiseren wordt er ook een mailinglist aangemaakt, zodat ik in de toekomst makkelijker iets met e-mailmarketing kan gaan doen.

Of ik al mijn doelen ga halen? Dat kan ik over een half jaar laten weten!