Ga naar de inhoud

Het begin van mijn succes

  • door
mijn passie begin schrijven leuk

Al van kleins af aan schrijf ik verhaaltjes. Vroeger in dagboeken en schriftjes, later – gelukkig – op de computer. Ik vond het altijd al leuk, verhalen schrijven was mijn hobby. Nooit is het in me opgekomen om een manuscript in te sturen naar een uitgeverij. Ik wilde mijn verhalen niet met de wereld delen. Wat zouden anderen wel van me denken? Wat zouden ze van mijn verhalen vinden?

Zelf boeken uitgeven

In 2015 kwam ik erachter dat het mogelijk was om zelf je verhalen te publiceren! Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen. Ik volgde een workshop over het publiceren van een eigen boek en had daarna niet meer lang nodig; ik had al enkele boeken af en deze boeken konden al snel gepubliceerd worden! Omdat ik mijn schrijfhobby graag nog even verborgen wilde houden voor bekenden, besloot ik om de boeken onder een pseudoniem uit te geven.

Een nieuwe serie

In het begin werd er af en toe een boek van me verkocht. Maar heel eerlijk – een boek van een onbekende schrijver, wie zou dat nu zomaar kopen? Omdat ik er geen geld mee hoefde te verdienen en ik het stiekem wel leuk vond als mijn verhalen gelezen zouden worden, besloot ik in maart 2016 om een serie online te zetten waarvan het eerste deel gratis zou zijn.

Elke dag logde ik in op de website om te kijken hoe vaak het gratis boek gedownload was. Eerst enkele keren per dag op Smashwords. Een keer per week via iBooks. Twee weken later werd mijn boek ineens dagelijks gedownload op zowel Amazon, Smashwords, iBooks en Kobo. Dat was leuk om te zien, een mooi begin!

Eindelijk!

Een week of vier na publicatie van de zesdelige serie logde ik weer, net zoals elke dag in, om te kijken hoe vaak het boek gedownload was. Tientallen keren, en dat alleen via iBooks. Ik kon het niet geloven, maar het was echt waar. Die dag werden er dagelijks steeds meer boeken gedownload, en dat bleef zo doorgaan – bijna een maand!

Drie dagen nadat er voor het eerst zoveel gratis downloads waren geweest, verkocht ik een hele serie. De volgende dag verkocht ik weer enkele boeken. Wauw, wat vond ik dat geweldig. Dat gaf me een goed gevoel! Ik werd er zo gemotiveerd van dat het niet heel lang heeft geduurd voor het volgende boek verscheen!

Stiekem was ik ontzettend trots op mezelf; mijn droom om boeken uit te geven was werkelijkheid geworden!