Ga naar de inhoud

Vragen aan een schrijver

  • door

Als schrijver krijg je regelmatig vragen. Hieronder beantwoord ik enkele van deze veelgestelde vragen over mezelf!

Schrijf je elke dag?

Nee, ik schrijf niet elke dag. Al zou ik dat soms wel willen! Een boek schrijven betekent niet alleen maar het schrijven ervan. Het betekent ook plannen maken, uitwerken, herschrijven en nog veel meer. De meeste tijd zit bij mij niet zozeer in het schrijven van een boek, maar in alle zaken die nog meer belangrijk zijn.

Hoe lang schrijf je al?

Al sinds ik heb leren schrijven! Als zevenjarige schreef ik al hele verhalen in dagboeken, maar ik wilde niet dat iemand ze las. Ook toen ik op de middelbare school zat schreef ik nog verhalen. Tijdens mijn studie ben ik daarmee gestopt, ik weet eigenlijk niet waarom. Gelukkig heb ik het daarna weer opgepakt!

Wilde je altijd al schrijver worden?

Toen ik klein was wilde ik geen schrijver worden, maar ik schreef al wel. Het was nooit mijn droom om schrijver te worden omdat ik niet verwachtte dat ik met schrijven geld kon verdienen. Bovendien schreef ik vooral voor mezelf, als hobby omdat ik dat leuk vond om te doen. Ik heb nooit het idee gehad dat sommige verhalen ook echt gepubliceerd zouden worden.

Hoe heeft schrijven jouw leven veranderd?

Toen ik in 2015 met een burn-out thuis kwam te zitten, ben ik opnieuw begonnen met schrijven. Al snel daarna gaf ik mijn eerste e-books in eigen beheer uit en na een tijdje bleek dat een succes! Schrijven is mijn hobby en hoewel ik het eerst vooral deed om te ontspannen, probeer ik het nu wat serieuzer aan te pakken. Al doe ik het vooral omdat ik het leuk vind!

Wat doe je naast het schrijven van boeken?

Naast het schrijven van boeken zorg ik voor mijn gezin en werk ik als zelfstandige – daarbij doe ik ook iets met boeken.

Is geld verdienen een belangrijke motivatie om te schrijven?

Nee, voor mij niet. Ik doe het echt omdat ik het leuk vind en dat ik er nu wat geld mee verdien is mooi meegenomen. Bovendien weegt de tijd die je in een boek steekt niet op tegen het geld dat je ermee verdient; voor het geld moet je het niet doen. (Tenzij je de nieuwe J.K. Rowling of Dan Brown bent…)

Welke boeken lees je zelf graag?

Het liefst lees ik boeken in de genres die ik zelf ook schrijf! Mijn favoriete genre is chicklit, en vooral de boeken van Jill Mansell zijn favoriet.

Welke angsten heb jij moeten overwinnen?

De eerste angst was het uitgeven, want schrijven is één ding, maar uitgeven is toch wel een drempel… Een manuscript naar een uitgever sturen, dat durfde ik niet!

Maar mijn grootste angst, daar moet ik nog steeds overheen. Ik gebruik namelijk een pseudoniem voor mijn verhalen. Mijn familie en vrienden hebben geen idee dat ik verhalen heb geschreven en uitgegeven. Deze angst moet ik nog steeds een keer overwinnen…

1 reactie op “Vragen aan een schrijver”

  1. Wat leuk om te lezen en je beter te leren kennen. Ik ben ook dol op de boeken van Jill Mansell.
    En begrijp ook helemaal wat je bedoelt met de drempel van je boek laten uitgeven. Inderdaad, schrijven is een ding, maar je boek uit laten geven een heel ander! Reuze spannend, ik heb onlangs mijn manuscript opgestuurd naar een uitgever.
    En ik hoop dat je over je angst heen durft te stappen en aan je familie en vrienden kunt vertellen dat je schrijft. Ze vinden het vast geweldig, dat kan niet anders!

Reacties zijn gesloten.