Ga naar de inhoud

Schrijfmaand is voorbij

  • door
inspiratie voor verhalen - schrijversdromen - schrijfmaand voorbij

Het is zover; mijn schrijfmaand is voorbij. Het doel van deze maand was om in 30 dagen tijd 50.000 woorden te schrijven. Is me dat gelukt?
Ja, maar toch ben ik niet tevreden. De eerste helft van de schrijfmaand ging perfect: meer dan 30.000 woorden in ruim twee weken. Maar daarna kreeg ik het druk. En drukker. En nog drukker. Ik hield zo weinig tijd over om te schrijven dat ik er zelden aan toe kwam. Ik probeerde elke dag in ieder geval nog enkele regels te schrijven maar zelfs dat is niet elke dag gelukt helaas.

Daarnaast is het bij NaNoWriMo (volgens mij) de bedoeling dat aan het eind van de maand je boek van 50.000 woorden af is. Tja, dat gaat niet lukken. Halverwege de maand was ik er al wel achter dat ik mijn verhaal niet kon schrijven in zo weinig woorden; ik zal eerder tegen de 100.000 woorden zitten voordat het hele verhaal beschreven is.

Ik ben blij dat ik deze uitdaging ben aangegaan en ik hoop het ooit nog eens te kunnen doen – maar dat gaat me dit jaar waarschijnlijk niet meer lukken. Met een fulltime baan, het plannen van een bruiloft, het huishouden, sporten, het onderhouden van zoveel mogelijk sociale contacten en de komende maanden die volgepland staan met feestjes en andere activiteiten, lijkt het mij het best om als doel te stellen om elke dag iets te schrijven. Hoeveel? In ieder geval enkele regels, wellicht 100 woorden? Niet met als doel om aan het eind van de maand 3000 woorden te hebben, maar wel om in de schrijfflow te blijven!

Ik ben momenteel ook bezig met boektober; inmiddels heb ik al 3 boeken gelezen! Voor sommigen zal dat misschien heel weinig zijn, maar tegenwoordig las ik nog maar een boek per maand (met uitzondering van vakanties)

Elke dag schrijven, dat wordt mijn nieuwe uitdaging! (En in oktober nog twee boeken lezen. Ik heb ze al in huis!)