Ga naar de inhoud

Dankzij NaNoWriMo is mijn nieuwste manuscript af!

  • door
nieuw boek denken aan jou - nanowrimo

Wat is NaNoWriMo?

NaNoWriMo – veel van mijn lezers zullen het niet kennen. NaNoWriMo staat voor National Novel Writing Month. Elk jaar in november – maar ik doe er niet elk jaar aan mee – is het de bedoeling dat de deelnemers 50.000 woorden schrijven. Dat lijkt misschien veel, maar met gemiddeld 1667 woorden per dag valt dat best mee – dit zijn ongeveer drie A4’tjes in een Wordbestand. Bovendien is 50.000 woorden een heel boek, dus als het je lukt om dagelijks gemiddeld 1667 woorden te schrijven heb je na 30 dagen je boek af!

Veel mensen hebben een droom om ooit een boek te schrijven, hoeveel mensen zijn er die dat ook echt doen? Die er de tijd voor nemen om te gaan schrijven? NaNoWriMo kan voor sommige mensen het duwtje in de rug zijn dat ze nodig hebben. Er zijn schrijfgroepen waarin schrijvers elkaar stimuleren, en op de website van NaNoWriMo kun je je voortgang bijhouden, zodat je weet hoever je bent!

Mijn NaNoWriMo 2020

Tijdens NaNoWriMo schreef ik ruim 26.000 woorden. Dit is lang niet het aantal van 50.000 dat er normaal gesproken voor staat, maar dat was ook niet mijn doel met NaNoWriMo. Mijn doel was om mijn nieuwste manuscript af te maken – en dat is gelukt!

Ik schreef niet alleen aan dat manuscript, maar begon ook alweer aan een nieuw project.

Hoewel ik niet de 50.000 woorden heb gehaald ben ik er trots op dat het me gelukt is om mijn eigen doel te bereiken; het afmaken van mijn nieuwe manuscript. Nu tijd om het te herzien en te laten corrigeren, en hopelijk is het aan het einde van dit jaar verkrijgbaar als e-book!

Ben je nu al benieuwd? Het gaat om de serie Tot over mijn oren waarin Evi haar hele leven al heeft uitgedacht, maar al haar plannen in duigen vallen…