Ga naar de inhoud

Update: manuscript waar ik op dit moment mee bezig ben

  • door
boek schrijven tijdens zwangerschapsverlof - boek schrijven tijdens verlof

Inmiddels is het alweer enkele maanden geleden dat er een nieuw e-book is uitgekomen. In het voorjaar zijn maar liefst drie nieuwe e-books verschenen (Ergens schijnt de zon, Tussen geld en liefde en Zomer vol liefde) maar het uitgeven van weer een nieuw e-book ligt al een tijdje stil. Waarom? Omdat ik met meerdere nieuwe manuscripten tegelijk bezig ben, waardoor het allemaal niet zo snel meer gaat… Hieronder vertel ik je waar ik mee bezig ben!

Een nieuw begin – een vervolg

Ken je Danique, Fleur, Lara, Britt en Emily nog? Dan heb ik goed nieuws voor je! Ik ben bezig met het vervolg op Een nieuw begin waarin Danique gaat trouwen met Lars! En het wordt niet zomaar een bruiloft, het wordt een bruiloft op… Ibiza! Inmiddels ben ik begonnen aan het manuscript, maar omdat ik ook bezig ben met andere manuscripten lukt het me maar niet om verder te schrijven.

Een nieuwe serie

Er staat een nieuwe serie op de planning waarin zes vriendinnen na hun studie elk hun eigen weg gaan. Ze verhuizen (naar het buitenland), vinden nieuwe liefde(s) en zien elkaar niet zo vaak meer. Inmiddels zijn twee delen van deze serie geschreven, wat betekent dat er nog vier (!) bijna volledige boeken geschreven moeten worden. Het gaat dus nog even duren voordat deze complete serie verschijnt…

Een (korte) nieuwe serie (of een lang verhaal)

Daarnaast ben ik bezig met een nieuw verhaal, en hoewel ik al ongeveer een derde van het verhaal heb geschreven weet ik nog niet goed wat ik ermee ga doen. Wordt het een lang verhaal, net zolang als Zomer vol liefde? (Of misschien zelf nóg langer?) Ga ik de verhalen splitsen en ze in delen uitgeven? Zolang het verhaal niet af is weet ik niet precies wat ik ermee ga doen.

Herschrijven van een boek

Een paar jaar geleden begon ik aan een manuscript en inmiddels heb ik dat afgerond! Heel fijn, maar nu wil ik het complete manuscript nog herschrijven. En dat duurt veel langer dan ik van plan was… Bovendien vind ik het leuker om aan nieuwe manuscripten te werken, dan om een eerder manuscript te herschrijven, dus meestal ben ik met andere projecten bezig.

Nog meer ideeën

Bovendien zit mijn hoofd altijd vol nieuwe ideeën voor verhalen. Verhaalideeën staan overal – in mijn e-mail, op mijn laptop en op mijn telefoon – maar het is lastig om te beslissen aan welk verhaal ik nu écht ga beginnen. Daarnaast heb ik al zoveel lopende projecten, dat ik die eigenlijk eerst af wil ronden…

Tja, keuzes, keuzes. Ik schrijf omdat ik het leuk vind, en niet omdat het ‘moet’. Als het moet, dan verlies ik mijn plezier in het schrijven. Als een boek af ‘moet’, weet ik zeker dat ik het wat ga afraffelen, en dat wil ik niet. Ik schrijf omdat ik het leuk vind, daarom kan ik ook niet zeggen wanneer er weer een nieuw e-book verschijnt. Voorlopig ga ik door met de projecten waar ik mee bezig ben, en zodra er een nieuw e-book bijna klaar is, laat ik dat weten!