Ga naar de inhoud

Is de serie af? – Waarom het zo lang duurt voor het vijfde boek van de serie verschijnt

  • door
is de serie af? liefdesgeheim verschijnt binnenkort!

“Is de serie al af?”

Als ik MOET schrijven, dan lukt het niet. Schrijven is een hobby. Vroeger schreef ik al verhaaltjes en dat ik met mijn verhalen nu geld verdien, dat is een droom die uitkomt. Maar ik schrijf omdat ik het leuk vind en niet omdat het moet. Als het moet, dan lukt het niet.

Serie ‘Een nieuw begin’

Vorige keer, toen de zes boeken van ‘Een nieuw begin’ bijna af waren, moest ik van mezelf de serie afmaken. De hele serie was namelijk al af, behalve boek twee – wat misschien nogal gek klinkt in een serie van zes boeken. Pas toen alle zes de boeken klaar waren, heb ik ze gepubliceerd. En tja, als alleen boek twee nog niet af is, kun je natuurlijk nog niet deel drie tot en met zes uitgeven.

De eerste vier delen alvast uitgeven

Vorig jaar besloot ik om het anders te doen; de eerste vier delen van de serie ‘Door jou’ waren af, dus waarom zou ik die niet vast uitgeven? Eerder uitgeven was geen optie geweest, want na Zomerliefde (deel 1) was eerst Dorpsliefde (deel 4) af, daarna Liefde voor later (deel 3) en daarna Koken met liefde (deel 2).

Toen deze vier boeken klaar waren, besloot ik deze alvast uit te geven. De laatste twee delen zouden vast snel volgen. Boy I was wrong. Zeker toen ik regelmatig berichtjes kreeg met de vraag wanneer boek vijf uit zou komen, voelde ik de druk, en met die druk kan ik niet schrijven. Ik kon geen motivatie vinden – je zou het kunnen vergelijken met soggen.

Maar deze maand is het dan eindelijk zover! Een publicatiedatum kan ik nog niet noemen, maar het wordt uiterlijk 31 oktober – hopelijk eerder. Eind deze maand kunnen jullie dan eindelijk Liefdesgeheim lezen, het vijfde deel van de serie. En deel zes? Tja, die moet nog geschreven worden…

Toekomstige series uitgeven

Heel eerlijk? Zoals ik er nu naar kijk zou ik toekomstige series pas uitgeven als de hele serie af is. Waarom? Zodat mijn lezers niet maandenlang op een nieuw boek hoeven te wachten. Ook qua inkomsten lijkt het me fijner, want een lezer leest graag door in een nieuw boek van de serie. Als dat boek er nog niet is, dan is er een kans dat de lezer later niet terugkeert naar de serie…