Ga naar de inhoud

Hoe ziet mijn werkdag eruit?

  • door
manuscript schrijven hoe het met schrijven gaat negatieve recensies

Mijn zwangerschapsverlof is bijna afgelopen. Tijd om weer aan de slag te gaan! Hoe verwacht ik dat mijn werkdagen er de komende tijd uit gaan zien?

 

Voor mijn zwangerschapsverlof

Voor mijn zwangerschapsverlof ging mijn zoontje één dag per week naar de opvang. Op die dag had ik de hele dag de tijd om te schrijven – en om andere belangrijke dingen te doen. Omdat ik op die dag vaak afspraken plande en een lange to-dolijst had met taken die gemakkelijker waren zonder kind om me heen, kwam ik vaak niet of nauwelijks toe aan schrijven.

Daarom probeerde ik vaak tijdens de middagslaapjes – maar dat lukte zelden vanwege huishoudelijke taken – en in de avonduren te schrijven. Omdat ik zo weinig tijd nam voor het schrijven kwamen er maar weinig boeken uit. Maar dit wil ik gaan veranderen!

 

Binnenkort begin ik weer!

Als mijn zwangerschapsverlof binnenkort is afgelopen zal ik één of twee dagen per week gaan werken. Mijn kinderen zullen op die dagen naar de opvang gaan. De bedoeling is dat ik me tijdens die werkdagen echt ga focussen op mijn werk, in plaats van op huishoudelijke klusjes of afspraken waar ik met twee kinderen niet echt aan toe kom. Uiteraard is mijn werk niet alleen schrijven; administratie, herschrijven, sociale media, … Er is veel meer dat komt kijken bij het schrijven en uitgeven van je eigen e-books dan alleen maar het schrijven van het boek.

 

Hoe ziet mijn werkdag eruit?

Vaak begin ik de werkdag met enkele belangrijke taken die ik moet doen. Denk aan een mailtje beantwoorden of iets plaatsen op social media.

Afhankelijk van mijn motivatie en inspiratie ga ik daarna verder aan een verhaal, maar op momenten dat ik weinig motivatie en inspiratie hebt lukt het me vaak niet om te schrijven. Omdat ik vooral wil schrijven omdat ik het leuk vind, wil ik wel dat het leuk blijft. Als ik geen inspiratie heb ga ik andere zaken doen; administratie bijwerken, inspiratie opdoen voor sociale media, een blog schrijven…

Het is daarom lastig te zeggen hoe een werkdag eruitziet. Het is vaak een combinatie van schrijven en andere taken, afhankelijk van de inspiratie die ik die dag heb.

 

En wanneer mijn volgende boek uitkomt? Dat weet ik nog niet, maar ik ga mijn best doen om het volgende boek zo snel mogelijk uit te brengen.