Ga naar de inhoud

Hoe het met schrijven gaat

  • door
manuscript schrijven hoe het met schrijven gaat negatieve recensies

Hoe het met schrijven gaat? Tsja… daar valt wel een blog over te schrijven. Spoiler: het duurt allemaal wat langer dan ik had gehoopt…

Wat wil ik dit jaar bereiken en hoe gaat het tot nu toe?

Mijn plan is om dit jaar drie boeken uit te geven, maar ik betwijfel nu (in maart) al of dat gaat lukken. Vanwege de huidige maatregelen mogen kinderen niet altijd naar de opvang/school, wat mij beperkt in de mogelijkheden om te werken, want met drie kleine kinderen thuis kun je weinig doen.

Daarnaast gaat mijn baan – ik werk als zelfstandige en doe iets met boeken – voor, want boeken schrijven is leuk, maar de inkomsten komen later pas. Mijn werk als zelfstandige gaat voor, want mijn rekeningen moeten toch betaald worden.

Bovendien schrijf ik omdat ik het leuk vind en niet om er een fulltime salaris mee te verdienen (al zou ik dat wél leuk vinden). De weinige tijd die ik heb om te werken besteed ik daarom eerder aan mijn baan dan aan het schrijven van nieuwe boeken. Toen afgelopen maand ook nog eens alle gezinsleden (inclusief ikzelf) ziek zijn geweest – sommige zelfs meerdere keren – was er helemaal geen tijd meer voor het schrijven. Alle tijd die ik heb om te werken besteed ik aan mijn baan. Gelukkig is inmiddels iedereen hersteld en kan ik – hopelijk – snel weer verder aan mijn boeken.

Met welke boeken ik nu bezig ben

Een nieuw begin – het vervolg

De allereerste en meest verkochte serie die ik heb geschreven is Een nieuw begin. Ik heb al een paar keer de vraag gekregen of er een vervolg op komt. Het antwoord is ja! Het plan zit in mijn hoofd en er is al een deel van het boek geschreven, maar het gaat nog een tijdje duren voor het verhaal af is.

Door jou – deel 5 en 6

Vorig jaar verschenen de eerste vier delen van de serie Door jou. Voor deel 5 en 6 staan de ideeën op papier en zijn de eerste hoofdstukken geschreven, maar het duurt even voordat een manuscript af is…

Nieuwe liefdes

Het boek Nieuwe liefdes is af, maar moet nog helemaal herschreven worden. En herschrijven kost tijd – en is veel minder leuk dan nieuwe verhalen schrijven, waardoor de motivatie om dit te doen ver te zoeken is.

Andere boeken

Daarnaast zijn er nog heel veel ideeën voor nieuwe verhalen; korte verhalen, lange verhalen, complete series… Af en toe zet ik snel iets op papier, maar hopelijk heb ik binnenkort – naast mijn werk – tijd om eerst bovenstaande boeken af te werken, daarna komen de nieuwe verhalen!