Ga naar de inhoud

Schreef ik weer een boek tijdens mijn verlof?

  • door
boek schrijven tijdens zwangerschapsverlof - boek schrijven tijdens verlof

Inmiddels is mijn zwangerschapsverlof al weer enkele weken voorbij. In 2018 schreef ik tijdens mijn zwangerschapsverlof en daaropvolgende ouderschapsverlof een boek! Is me dat tijdens mijn tweede zwangerschapsverlof ook gelukt?

Nee, dat is me (helaas) niet gelukt. Naast het feit dat ik vorige keer een maand langer verlof had dankzij mijn opgenomen ouderschapsverlof, had ik nu ook twee kinderen om voor te zorgen in plaats van een. Waar je bij één kind nog wel wat kan werken als deze ligt te slapen, is dat bij twee kinderen een stuk lastiger. Ze slapen immers zelden op hetzelfde moment en als ze dat wel een keer doen kan ik eindelijk een keer rustig opruimen/koken/schoonmaken en meer. Tijdens deze periode van zwangerschapsverlof hadden we namelijk ook geen schoonmaakster meer, in tegenstelling tot de vorige keer!

Ik had gehoopt om tijdens mijn verlof het volgende deel in een serie te kunnen schrijven, maar dat is me niet gelukt. Wel ben ik inmiddels op de helft van dit boek! Het komt er aan, het duurt alleen (veel) langer dan ik had gehoopt…’