Ga naar de inhoud

Boek schrijven tijdens zwangerschapsverlof? Ik deed het!

  • door
boek schrijven tijdens zwangerschapsverlof - boek schrijven tijdens verlof

Weet je nog dat ik in januari een blog schreef een boek schrijven tijdens zwangerschapsverlof? Ik was hoogzwanger, moe en had geen energie om een boek te schrijven. Ook na de geboorte van onze zoon had ik geen tijd of energie om te schrijven.

Na mijn zwangerschap heb ik echter nog een maand – onbetaald – ouderschapsverlof opgenomen. Vijf weken geleden begon ik aan een het eerste deel van een nieuwe serie en afgelopen donderdag heb ik dit verhaal afgemaakt. En ja, maandag begin ik weer met werken! Perfecte timing dus!

Hoe heb ik dit gedaan?

Inmiddels weet ik dat schrijven erg lastig is te combineren met de zorg voor een baby die overdag nauwelijks slaapt. Op een middag vijf weken geleden was onze zoon een paar uur naar zijn opa en oma, zodat ik een middagje voor mezelf had. Toen had ik – eindelijk – weer tijd om even te gaan zitten voor mijn grootste hobby! Die middag maakte ik een overzicht voor een nieuwe serie, en dan vooral voor het eerste boek in de serie. Ik begon met schrijven en bijna alle vrije tijd die ik daarna had – naast de zorg voor de baby, de quality time met mijn man, de (sociale) verplichtingen en het huishouden – stak ik in het schrijven van het boek. Eerst ging het langzaam, maar toen ik er eenmaal in zat had ik ineens enkele hoofdstukken in een paar dagen op papier staan. En nu is het af!

In vijf weken schreef ik een boek van 60.000 woorden, naast dat ik fulltime mama was. Wat ben ik daar trots op! Het gaat nog lang duren voor het boek verschijnt, want het is het eerste deel in een serie van zes boeken en de andere vijf verhalen moeten nog geschreven worden – en dan wil ik alles ook nog herschrijven.

Een boek schrijven tijdens zwangerschapsverlof? Het kan dus wel!