Dankzij mijn burnout heb ik mijn passie gevonden

  • door
mijn passie begin schrijven leuk

Precies een jaar geleden had ik mijn laatste gesprek bij de psycholoog. Samen met de psycholoog heb ik gewerkt aan het herstel van mijn burn-out. Heel eerlijk; ik heb zelf niet het idee dat de gesprekken met de psycholoog geholpen hebben. Voor mijn gevoel heb ik meer gehad aan alles wat ik zelf opgepakt hebt (wel op mijn eigen tempo, dus het heeft een tijdje geduurd).

Wat heb ik allemaal gedaan?
  • gaan werken via een stageplaats waarbij ik niet alleen het aantal uren op kon bouwen, maar ook langzaamaan (op mijn eigen tempo) meer taken en verantwoordelijkheden kreeg
  • workshops gevolgd met andere adolescenten die ofwel niet wisten wat ze na hun studie wilden gaan doen, ofwel ook een burn-out hadden (gehad) of een andere heftige gebeurtenis hadden meegemaakt
  • steeds weer iets verder alleen van huis (eerst alleen naar de supermarkt om de hoek, later naar het centrum, etc.)
  • gaan sporten
  • steun van mijn partner

Inmiddels is het een jaar geleden dat ik gestopt ben bij de psycholoog, waardoor ik het hoofdstuk ‘burn-out’ een eind gaf. Ik was op dat moment nog niet mijn ‘oude ik’, maar ik was wel weer in staat om te werken. Ik kreeg een jaarcontract aangeboden bij mijn stageplaats, ik durfde weer alleen over straat en voelde me veel gelukkiger.

Mijn passie

Al met al heb ik ongeveer een jaar thuis gezeten. In september 2015 werd door de huisarts bevestigd dat ik tegen een burn-out aan zat en moest stoppen met werken. De eerste maanden was ik vooral bezig met structuur in het dagelijks leven aanbrengen. Ik kon namelijk hele dagen slapen als ik dat zou willen. Na twee maanden ben ik gaan sporten, zodat ik af en toe het huis uit was. Na enkele maanden ben ik op therapeutische basis weer gaan werken. Al snel bleek dat te veel, waardoor ik opnieuw thuis kwam te zitten.

En toen besloot ik om mijn passie weer op te pakken: schrijven. Ik schreef in drie maanden tijd een zesdelige serie en kwam erachter dat het mogelijk was om zelf boeken te publiceren. Dat de boeken ook echt verkocht werden (al zijn het niet veel verkopen) was voor mij een bewijs dat ik echt iets kon! Schrijven is altijd mijn passie geweest en ik ben blij dat ik hier dankzij mijn burn-out weer tijd voor heb kunnen vinden. Dankzij mijn passie ben ik uit mijn burn-out gekomen. Inmiddels heb ik veel meer bereikt dan ik ooit had kunnen dromen.