Ga naar de inhoud

Lees jij graag een young adult boek?

  • door

Lees jij graag een young adult boek? Young adult boeken heb je in verschillende genres, maar ook bij young adult gaat mijn voorkeur uit naar romantische verhalen en feelgood boeken. Niet alleen om te lezen, maar ook zeker om te schrijven!

Wat is een young adult boek?

Young adult boeken gaan vaak over onderwerpen waarin oudere tieners en jongvolwassenen geïnteresseerd zijn. De hoofdpersonen in de boeken hebben vaak dezelfde leeftijd als de lezer. De boeken gaan meestal over volwassen worden, het proces dat daarbij komt kijken en alles wat de hoofdpersoon meemaakt.

Hoewel de boeken in de categorie young adult oorspronkelijk bedoeld waren als de overgang van jeugdliteratuur naar literatuur voor volwassenen, wordt een young adult boek vaak door verschillende doelgroepen gelezen.
Ben je nog op zoek naar een leuke young adult, ook wel afgekort naar ya? Lees dan het boek Jackpot! van Lenthe Leeuwenberg.

Young adult boek: Jackpot!

Jenna heeft een simpele baan, een gezellige vriendengroep, geeft haar salaris het liefst meteen uit in winkels en kroegen en heeft al tijden geen relatie meer gehad. Ze leidt een prima leven – ook al heeft ze geen idee wat ze wil bereiken.
Als Jenna op een avond met haar vrienden naar het casino gaat en daar de jackpot wint, verandert haar hele leven. Jenna zegt haar baan op, geeft geld uit aan alles wat ze al een keer heeft willen doen en ontmoet nieuwe mensen. Ze gaat op vakantie, koopt een nieuwe garderobe, vindt een (rijke?) man en haar vrienden… die ziet ze niet zo vaak meer. Ondanks dat leeft Jenna haar glamoureuze droomleven – maar is dat wel zo leuk als in haar dromen?

Ben jij nog op zoek naar een nieuw young adult boek? Lees dan Jackpot!

Dit boek is verkrijgbaar bij onder andere AmazonGoogleBol.comKobo en iBooks.