Ik schrijf (g)een boek tijdens mijn verlof

Twee jaar geleden zat ik thuis met een burn-out. Ik had – behalve uitrusten en het huishouden – weinig te doen. Daarom besloot ik om een oude hobby op te pakken; ik ging weer een boek schrijven!

Eind 2015 maakte ik het schrijfplan en op 4 januari 2016 begon ik met het schrijven van deel 1 ‘5 vrouwen, 1 avond. Ruim twee maanden later, op 13 maart, typte ik de laatste woorden voor de zesdelige serie  Een nieuw begin. Na enkele keren herlezen verscheen de complete serie op 17 maart online. In ongeveer tweeënhalve maand had ik zes boeken geschreven – in totaal bijna 160.000 woorden. Dit zijn mijn succesvolste boeken tot nu toe.

Toen dat me gelukt was, bedacht ik me dat als ik ooit zwangerschapsverlof zou hebben, ik gemakkelijk een boek kon schrijven. De vier tot zes weken die ik zou hebben om uit te rusten voor de bevalling, zou ik gaan gebruiken om een boek te schrijven.

Verlof

Hoewel mijn verlof pas anderhalve week bezig is, kan ik jullie nu al melden dat dat niet gaat lukken. Ik ben al blij dat het me lukt om ’s avonds een maaltijd te bereiden, het huishouden enigszins bij te houden en af en toe wat boodschappen te halen. Alles kost nu eenmaal wat extra energie. ’s Middags rust ik uit en een paar keer per week lukt het me gelukkig nog wel om wat te schrijven. Wat ik verder doe? Vooral heel veel uitrusten. Al hoop ik dat ik binnenkort wat energie en tijd vind om toch nog te schrijven tijdens mijn verlof!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *